Svend Karlsen Viking Power Challenge

Strongman04.07.2008Egil Berli-Johnsen og Joachim Pedersen1

Norge har nå TO nordmenn som er kvallet til WSM (Verdens Sterkeste Mann). Arild Haugen og Richard Skog imponerte stort på Svend Karlsen Viking Power Challenge til sammenligning fra NSM tidligere i år. Flere perser ble satt i dag!

Arild Haugen fikk enn dårlig start, men hentet seg raskt inn. Slo til med ny pers med 400 kg i markløft. Han fikk også opp hele 185 kg i Apollons, men det ble dessverre ikke godkjent. Sjekk RESULTATER nå. Richard Skog og Arild Haugen løftet henholdsvis 20 og 25 kg mer i Apollons nå enn de gjorde på NSM. Richard Skog fikk ikke opp 160 kg på NSM, men satte 180 kg som et skudd på Viking Power Challenge

Vi har lagt ut mange flotte bilder lenger ned i artikkelen!

 

Les også:
- Intervju med Arild Haugen
- Helt sykt - This is the story (Arilds egne ord om VPC)


Resultatliste:

1. Arild Haugen - 55,5 poeng
2. Sebastian Wenta - 53,5 poeng
3. Richard Skog - 51 poeng
4. Johannes Årsjø - 48 poeng
5. Kevin Nee - 44,5 poeng
6. Jarek Dymek - 43 poeng
7. Mark Felix - 25,5 poeng
8. Janne Virtanen 24,5 poeng
9. Odd Haugen - 19,5 poeng
10. Kalle Lane - 14 poeng
11. René Minkwitz - 2 poeng
12. Magnus Samuelsson 1 poeng

Se hele resultatlisten med poengprotokoll her


Renè og Magnus skadet seg etter første øvelse. 

Richard Skog ledet over Arild til cirka halveis, da satte Arild Haugen ekstra krefter inn og dro sakte men sikkert i fra. Richard imponerte kraftig og den mannen har et utrolig potensiale. Han satte ny pers med 360 kg i markløft. Arild dro opp 400 kilo i samme øvelse. Kevin Nee fikk opp 410 kilo i markløft. Han ledet konkurransen helt til han skadet seg under Apollons hvor han fikk avrevet noen muskelfibre mellom skulder og biceps. Utrolig trist. Han forsøkte tappert på siste øvelse i Steinløft, men fikk ikke opp den første steinen på 120 kilo og måtte gi seg. Arild Haugen slo til i steinløft og fikk opp alle steinene til og med 180 kilos steinen, IGJEN, på bare 24 sekunder. Sjekk alle våre bilder. De taler for seg selv med hvordan atmosfæren og stemningen var!

 

Bilder

Kamera 1 - Fullstendig - Ca. 1000 bilder i vårt Galleri her.
Kamera 2 - Enkelt bilder fra annen vinkel - Ca 270 bilder i vårt Galleri her.

Copyright - Bildene kan benyttes ved forespørsel. Pictures can be used with inquiry.


Odd Haugen, snart 60 år gammel.


Jarek Dymek


Ta i og dra... Richard Skog løfter!


Kevin Nee


Dette er jo altfor lett, tenker Arild...?


Richard Skog jubler etter å ha satt ny pers i markløft! 360 kg.


Nå snakker vi... 400 kg!


Arrangør Svend Viking Karlsen gjør en grimase for fotografen. :-)


Arild i vill jubel etter å ha løftet 180 kilos Manhood steinen, IGJEN!


Vinneren av VPC, Arild Haugen med Viking hjelmen!


Gutta stiller opp for fansen!

 

Kikki på forumet kommer med reportasje snart! 

 

Stay tuned...

 

 

Oppdatering fredag 4. juli:

Nå er hallen nesten ferdigrigget. Flere oppsatte utøvere har meldt forfall, så vi har hentet over to svenske utøvere i siste liten. Den endelige lineupen ser slik ut:

 

Fikk se rawredigeringen av NSM 08 i kveld, og den var tøff! Eller er oppholdet her på storefjell flott!Mye å gjøre, masse detaljer og mye forbedring fra Gol allerede. Teamet forbedres hele tiden med løsninger og rutine. Savner the main man, Øystein, men vi greier brasene jeg og løytnant PG.

 

Det blir 3 kamerateam på arenaen imorgen, flere av øvelsene er likevel endret til MER publikumsvennlige posisjoner og vinkler, samtidig kjører vi poengskjema live på storskjerm sammen med live-camera også på storskjerm.

Jyrki er hoveddommer, med Egil som sidedommer, Reidar Kvåle og Alexander Karlsen som tidtakere. Egil skal også være speaker for det norske publikummet under konkurransen.

Mark Felix ville ikke at handleren skulle slippe hesten under filming av ridningen... "I really don't like this" sa han.. alle samme lo hjertelig.

Sebastian Wenta holdt på å knekke sin hest, for Sebastian er STOR! han greide nesten å få føttene sammen UNDER buken på hesten når han red...

Nå grilles det indrefilet opp ved lavvoen, Kikki har sittet fast i heisen, og var sint som et lemmen da hun kom opp i riktig etasje... HOHO!

PG er kommet, Reidar Kvåle og Ola Langset er påveg, så blir det rigging på gjengen.

Jyrki Rantanen og Egil skal ha oss ei økt med yoke og markløft etterpå, bare på skøy!

 

 

 

Her er Seelhome på forumet sin vurdering av noen av utøverne. Nedenfor følger også noen videoklipp.

Jarek Dymek - en av ringrevene i strongmansirkuset. Har vært med imange WSM og har også vært en av de aller beste, men har alltid ståttlitt i skyggen av landsmannen Pudzianowski - naturlig nok. Er enfryktelig sterk mann, særlig i press, og var blant annet den eneste somslo Pudzianowski i vikingpressen under fjorårets Viking Power Challenge.

Sebastian Wenta - også en polakk, en polakk som kanskje er sterkere enn Dymek igjen. Kom på andreplass i WSM i fjor.

JanneVirtanen - vinneren av WSM 2000, har siden den prestasjonen ikkeprestert i nærheten av noe lignende. Har et av de heftigste grepene iverden og jeg har vanskeligheter med å huske sist gang jeg så han mistefarmersa under konkurranse. Har ikke den maksstyrken i kroppen som skaltil for å kunne hevde seg helt i toppen, etter min oppfatning.


MagnusSamuelson - vinner av WSM 1998, har også vært på pallen en rekkeganger. Samuelsson har en vanvittig armstyrke og mener selv at han harde sterkeste armene i verden Han har også utvilsomt en av de heftigstegrepsstyrkene i verden, og han hadde på et tidspunkt verdensrekorden iRolling Thunder - uoffisielt. Er også veldig sterk i bryst og skuldre,men mangler den lår- og rygg/korsrygg-styrken som skal til for igjen åbli verdens sterkeste mann. Kommer alltid ganske langt ned påresultatlistene når det er snakk om enten mark- eller bøyøvelser, ogtaper som regel mange poeng på det.


René Minkwitz - rutinertdanske som har vært i strongmansirkuset i mange år. Har vel aldri nåddfinalen i WSM (såvidt jeg kan huske her jeg sitter) og kan vel ikkeforvente at han hevder seg blant de aller beste i dette startfeltet.

BenediktMagnusson -  en av verdens beste markløftere. Har gjort 440 kg. imarkløft og det gjør han til den store favoritten i mark-øvelsen underårets Viking Power Challenge. Er ikke den mest rutinerte strongmannen,selv om han har vært med på en del stevner tidligere, som for eksempelArnold Classic.

Mark Felix - mannen som mener han har det bestegrepet i verden, og han har også verdensrekorden i Rolling Thunder. Erogså en ekstremt bra markløfter og kan kanskje true Benedikt litt underårets VLC. Har vært med en del år han også, tidligere har hanrepresentert Grenada - mens han nå representerer England. Blir barebedre og bedre og kanskje han kan være en liten overraskelse dennesommeren? Han har også nå forbedret sin overhead-strength, så det skalbli spennnde å se hva han får til.

Terry Hollands -  en annensterk brite, som kom på tredjeplass under fjorårets WSM. Er en av detyngste i gamet, men han er overraskende lett på fotan. Er ganske jevntsterk sånn i forhold til de fleste øvelser, men mangler litt på sinoverhead-strength. Eller han gjorde, iallefall, siste nytt er at hanvisstnok skal ha gjort 185 kg. i apollons.

Kevin Nee - nestyngst i dette feltet, bak vår egen Arild Haugen. Har vært ute medbicepsinjury deler av dette året, men skal bli spennende å se hva hankan få til under årets  VLC. Var vel den yngste deltageren gjennomtidene som har kommet til finalen i WSM.

- Seelhome

Alle utøverne:

Kevin Nee
Jarek Dymek
Sebastian Wenta
Janne Virtanen
Magnus Samuelson
René Minkwitz
Benedikt Magnusson
Mark Felix
Terry Hollands
Arild Haugen
Richard Skog
Odd Haugen

 

Som dere ser, så er det 3 nordmenn med. Arild Haugen er allerede kvalifisert til WSM gjennom sin seier på Gol tidligere i sommer. Hvis Odd eller Richard kommer blant de 4 beste, så betyr det at vi kan få flere nordmenn med på årets høydepunkt,  WSM08.

Øvelsene er heller ikke som før, selv om enkelte ønsker seg enda mer forandring. Spesielt er det at det er to pressøvelser. En Last Man Standing Apollon Axle, og en Vikingpress med snøscooter for reps. Samtidig er det en stund siden vi har sett Markløft for max i Strongman, og ihvertfall Last Man Standing slik som nå. Hele poenget med LMS er at utøverne får kortere og kortere tid til å ta seg inn igjen etter løft jo flere som ryker ut. På storefjell blir ÅPNINGSVEKTEN på 320 kg, så vi forventer vekter på over 400 kg her!

Øvelse # 1 Yoke-race

Deltageren løfter opp og går på dommers signal. Det er kun lov til å sette ned Yoke 2 ganger, 3`de gang vil forsøket bli avbrutt og distanse målt.
Vekt: 410 kg
Distanse: ca 20 m
Tidsramme: 75 sek


Øvelse # 2 Markløft Last Man Standing

Alle deltagere står på en rekke og løfter 1 rep på vær vekt oppover. Når deltageren har fått nedsignal fra dommer skal vekten kontroleres ned, ikke før da vil deltageren bli kreditert for godkjent løft. Deltageren går da tilbake til sin plass i rekken.
Det er lov med 1 drakt, og det er lov med reimer. Men reimene må festes uten assistanse av andre.
Startvekt: 320 kg
Tidsramme: 3o sek fra stangen er klar.


Øvelse # 3 Viking press

Deltageren starter opp på dommerens signal, løfter opp og senker ned igjen på dommers ned signal. Beina må være retta ut føre armene. Når vekten berører stativet anses forsøket for ferdig.
Vekt: 140 kg
Tidsramme: 60 sek


Øvelse # 4 Dekkvelt

Deltageren starter med hendene på dekket og starter å velte på dommerens signal. Dersom ikke full distanse fullføres innen tidsrammen blir antall velt målt.
Vekt: ca 550 kg
Antall velt: 6
Tidsramme: 90 sek


Øvelse # 5 Apollon axel Last Man Standing
Alle deltagere står på en rekke og løfter 1 rep på vær vekt oppover. Når deltageren har fått nedsignal fra dommer skal vekten kontroleres ned, ikke før da vil deltageren bli kreditert for godkjent løft. Deltageren går da tilbake til sin plass i rekken.
Det er ikke lov til å hvile stangen på belte under vending.
Startvekt: 130 kg
Tidsramme: 3o sek fra stangen er klar.


Øvelse # 6 Steiner

Deltageren starter på dommers signal og legger på steinene i stigende rekkefølge. Det er deltagerens ansvar å tilse at steinene blir liggende på platformene.
Det er ikke lov til å trille steinene bort til platformene, de må bæres.
Vekt: 120-140-150-160-180 kg
Avstand til platform: 3-2.5-2-1.5-1 meter
Tidsramme: 75 sek

 

Vi i Crewet til konkurransen har følgende ønske til publikum: Ikke vær beskjedne, ikke legg bånd på dere og ikke vær siviliserte! Det er lettere å redigere vekk roping og hoing fra tv-opptakene enn det er å kamuflere et trøtt publikum. :-) Så skal undertegnede love å gjøre alt for å få informert om alt som skjer på arenaen og med utøverne. Det vil bli tid til å møte gutta, ta bilder og få autografer etter konkurransen. Også her oppfordrer vi folk til å være frempå.

Treningsforum.no vil være til stede med sitt kamerautstyr for å ta flotte bilder av utøverne i action om seier!

 

Her er det videoer av noen utøvere:
Kevin Nee - Markløft  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Magnus Samuelsson - WSM 07 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Sebastian Wenta - Caber Toss  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ta med horn, hjelmer, kubjeller, knokler og tønner! Ta med galskap og liv, og møt oss på Storefjell! Info om bestilling av billetter finner du i første innlegget her!


Arrangør Svend Viking Karlsen om Viking Power Challenge.
Årets store strongman-begivenhet nærmer seg med stormskritt.

Viking Power Challenge 2009

Strongman05.06.20094

Se bilder og resultatliste fra helgens strongmankonkurranse.
Snart er det Viking Power Challenge i Kongeparken, Stavanger. Intervjurunde av noen deltakere.

Viking Power Challenge 2009

Strongman05.06.20094

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!