Rita Helen Immerstein

Intervju29.10.2007Joachim Marhaug1

Rita kom på 3. plass under vårens konkurranse i Oslo Grand Prix. Hun er en målrettet og ambisiøs dame. Løftet en 6èr på 360 kg i beinpress og 35 kg i hantelpress.
Foto: Joachim Pedersen 

Navn: Rita Helen Immerstein DSC_7072.jpg
Alder: 35 år, født 06.06.72
Bosted: Porsgrunn
Arbeid: Barnevernpedagog, teamleder i sosialtjenesten i Skien
Høyde: 152 cm
Vekt: 58-60 off / 50-51 on
Sivilstatus: Gift med kjærsten min, John-Ole!
Sponsor: Power Nutrition

Fortell litt om deg selv

Jeg er en person med mye energi som liker å ha mye å gjøre og jeg jobber best under press! Er et typisk A-menneske(jobber bedre kl. 05.00 enn kl. 23.00 hvis jeg kan velge). Har både temperament og godt humør. Jeg elsker å trene både med vekter(Down Town Sportssenter i Porsgrunn), sykkel og gå/løpeturer. Bruker en del av fritiden til det. I tillegg til arbeidet i sosialtjenesten holder jeg på med Master i helsefremmende arbeid. Har alltid likt å gå på skole og vet fremdeles ikke hva jeg skal bli når jeg blir stor(;0)). Ellers synes jeg det er kos å lage mat og drikke god rødvin og lese fag- og skjønnlitteratur. Reise på ferie er absolutt prioritert sammen med John-Ole.

Merittliste

Athletic Fitness:
2003: 4. plass Oslo Open
2005: 3. plass NM
2007: 3. plass Oslo Open

DSC_7328.jpgFortell om din treningsbakgrunn?

Har alltid likt å bevege meg og trene. Ballspill har aldri vært min greie, men jeg har løpt en del, drevet med jiu-jitsu, spilt litt squash, vært aerobic- og spinning-instruktør i mange år. Trener kun for egen del nå med vekter, supplert med morgenturer som jeg er blitt litt avhengig av etter diettperiodene. Deilig start på dagen.

Hvordan ser en helt vanlig dag ut i ditt liv?

Står gjerne opp klokken 05.30 for å ta en liten morgentur. Spiser en solid frokost kl 07.00 og kl 08.00 er jeg på arbeid fram til kl 15.45. spiser et par mellommåltider og lunsj. Trener gjerne umiddelbart etter arbeid. Spiser og slapper av litt etter treningen. Har ofte litt skolearbeid jeg må gjøre. Litt mat en time før jeg legger meg og kommer meg i seng ca. 22.30-23.00
 

Hva er dine mål og ambisjoner?

Vil stille igjen, vurderer i neste runde å stille i bygging i stedet for i Athletic Fitness. Mulig jeg stiller i løpet av høsten eller evt i 2008. Ambisjonen min er å øke muskelmassen og å komme i bedre konkurranseform!

Hva fikk deg til å begynne å trene?

På ungdomsskolen hadde jeg en lengre pause fra all trening. Fant ut at jeg ville begynne å trene igjen, men ønsket fleksibilitet i treningstiden. Dessuten har jeg alltid likt mer eksplosiv og kraftrettet aktivitet så vekttrening var en godt valg.

Er du fornøyd med framgangen du har hatt?

Det har gått litt opp og ned, men i takt med et bedre kosthold har framgangen kommet. Det stabiliserer seg gjerne noe, men symmetrien har blitt bedre etter hvert(;0))

Hvordan trener du?

Jeg trener gjerne mandag, tirsdag , torsdag, fredag og evt lørdag(mer fri i helgene på sommeren). Prøver alltid å ha fri onsdag og søndag. Har ofte en morgenøkt med cardio/kjapp gåtur før jobb. Liker å kjøre mellom 6-10 repetisjoner, gjerne superset mellom øvelser eller muskelgrupper hvis jeg har liten tid. Legger inn mange repetisjoner og rolig eksentrisk/eksplosivt konsentrisk i vekttreningen med jevne mellomrom. Det viktigste for meg er å kjenne at jeg kobler skikkelig og holder tempoet oppe DSC_7307.jpgunder treningsøkten.

Mandag: Bryst triceps
Tirsdag: Bein og legger
Onsdag: FRI
Torsdag: Rygg og biceps
Fredag: Skuldre, mave/korsrygg og legger
Lørdag: FRI eller starter på ny runde
Søndag: FRI

Hvilke øvelser er dine favoritter for følgende muskelgrupper

-Bryst: Sittende benkpres-maskin, hantel-flyes
-Skuldre: Sidehev, militærpress
-Triceps: Foroverbøyd kabeldrag, stående tautrekk
-Biceps: Hantelcurl og kabeldrag sittende i skråbenk
-Rygg: Enarms foroverbøyd hantelroing, T-bar
-Forside lår: Knestrekk og sissy-knebøy
-Bakside lår: Markløft med rette bein og liggende lårcurl
-Legger: Donkeys med tunge nok folk på ryggen!
-Mage: Mavenedtrekk i kabeldrag, situps med vridning.

Hvordan spiser du?

Spiser havre, proteintilskudd og cottage cheese til frokost.(07.00) Speltbrød og egg til frokost i helgene! Tar gjerne frukt og grønnsaker til mellommåltid før lunsj. Lunsjen er mitt hovedmåltid(KL. 11.00-11.30) og består av kylling, biff, fisk eller karbonadedeig med mye grønnsaker, og grov pasta/ris. Liker sterkt krydder som chili, pepper, jalapenos, piri-piri m.m. Spiser en del fiberrik og grove knekkebrød med magert og proteinrikt pålegg(skinke, kalkun, tunfisk eller annet fiskepålegg) som mellommåltider. Har alltid proteinbarer og proteinpulver tilgjengelig som "nødproviant" dersom jeg mangler ordentlig mat. Tar gjerne en kesam med Fiberrik før trening. Spiser samme som lunsj-måltidet etter trening. (supplert med litt raske karbohydrater). Siste måltid ca. kl. 20.00-21.00 er som regel proteinrikt supplert med litt fiber.

Bruker du kosttilskudd?

Jeg bruker flere kosttilskudd og tar fast inn E og C vitaminer, Omegafettsyrer, vitamin B- kompleks, Mgz en time før jeg legger meg, glutamin og proteintilskudd etter behov i løpet av dagen.

DSC_7062.jpgHvilket kosttilskudd vil du anbefale til andre og hvorfor?

Proteinpulver er et "must". Generelt lurt å ta tilskudd for å sikre et sterkt immunforsvar og restitusjonsevnen.

Hva er dine beste løft med vekter?

Oi, det var ikke lett å svare på. Har kjørt 6 reps i beinpress med 9 "blå"(20kg's) på hver side, 35 kg i hantelpress, 35 kg i franskpress.......

Har du noen forbilder?

Har ingen navn, men liker mennesker som trener godt, selv om motbakken kommer. Er dessuten fasinert av folk som alltid har "goodwill" og som ser løsninger. De menneskene tilfører alltid mye energi.

Hva motiverer deg?

I forhold til trening så må treningen først og fremst gi meg energi og være gøy. Å ha en konkurranse i sikte er alltid motiverende for å prestere mitt beste. Jeg må i tillegg være fornøyd med resten av hverdagen. Trivsel i jobb og god støtte fra John-Ole og venner hjelper utrolig godt på.

Hva gjør du for å komme i form?

Jeg har stor tro på morgenturer i ca en time, godt kosthold som er proteinrikt. Både fett og karbohydrater er det enklere å få nok av. Det er lurt å ta kosttilskudd for å sikre både treningsform, søvnkvalitet og mental motivasjon både i konkurranseforberedelse og mellom konkurranser. Alfa og omega for meg er å planlegge godt, slik at det ikke blir en stressfaktor, men morsomt og lærerikt underveis.

Har du noen tips for å få fart på forbrenningen?

Rask gåtur på morgenen, godt krydret mat, masse vann for å sikre optimal treningseffekt og næringsopptak.

Hva synes du er din beste prestasjon?

Min beste prestasjon er å få tid til alt. Er litt avhengig av struktur og planlegging! Denne våren gikk jeg på diett med 15-20 timer trening per uke. Hadde skolen å følge opp (50%) og arbeid i 100%stilling og stilte i Oslo Open under påbegynte DSC_7524.jpgeksamener. Det synes jeg er en god prestasjon.

Har du noen forslag til enkle og sunne måltider?

Kesam med Fun-light saft er enkelt og kjapt å lage. Lager gjerne en proteindrink(tykk) med kanel og litt fruktose og legger i fryseren 2-3 timer. Godt etter trening i sommervarmen!

Hvilke muskelgruppe er du mest fornøyd med?

Rygg

Hva er ditt treningstips til nybegynnere?

Start rolig, planlegg treningsmengden og forvent noen tunge dager! Når det er lett så er det lett(;0)), men det er viktig å møte opp på treningen selv om hele kroppen sier nei og motivasjonen uteblir. Det har hendt at jeg kun har tatt 15 minutter sol og trent litt mave og korsrygg fordi motivasjonen manglet. Det har styrket meg mentalt til å fortsette treningen og fremdeles synes at det er GØY! Varier treningen fra starten av. Få tips på gymmet om hvordan det kan være lurt å legge opp trening knyttet til både styrke og cardioøkter. Ta en kostholdsveiledning slik at resultatene ikke uteblir pga dårlig eller for lite mat.


Hanne er klar for å vise muskler

Intervju22.03.2018108

Hanne Lulu Holst stiller for siste gang - denne gangen i Bodyfitness.

Kokk skal delta i Athletic Fitness

Intervju01.09.201746

Christine er kokk og elsker å bake, men å smake på baksten må vente når hun skal delta i fitness.
Ken Nilsen skal konkurrere i Athletic Fitness.
Du ser Katinka Berget i Oslo konserthus, 8-9. Oktober.

Hanne er klar for å vise muskler

Intervju22.03.2018108

Kokk skal delta i Athletic Fitness

Intervju01.09.201746

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!