Nøkkelen for unngå skader

Trening24.02.2005Jupac0

For å vokse må du løfte tungt og gjøre det over lengre tid, men dette klarer du ikke hvis du bruker mer tid i sykesengen enn på gymmet. Du er intressert i å holde deg skadefri i lang tid fremover? Les disse 7 strategiene og du vil minske sjansen for

1. Varm opp
Varm opp i ti minutter, gjerne på tredemølle, sykkel eller lignende før du overhodet starter å pumpe jern. Du får da blodsirkulasjonen i gang og kan etter dette begynne å tenke på å løfte. Start med lette vekter slik at du forbereder kroppen på den påkjenningen den skal bli utsatt for. Selv bruker jeg gjerne 5-6 sett før jeg går til det siste og avgjørende settet.

2. Få deg en treningspartner
Til tider, så må de fleste av oss trene veldig tungt. Det kan da være greit å ha en partner som "spotter" deg og kan presse deg til å yte maks på trening. Du bør forresten ALDRI trene ekstremt tungt uten en "spotter" grunnet stor risiko for å pådra seg skader hvis det skulle gå veldig ille.

3. Fokuser på treningen
For min del så kan du godt stå og bable med dine kamerater og kaste bort tiden din, men hvorfor ikke heller bruke den tiden til å bygge muskler? Er det ikke derfor du er på gymmet? Prøv å fokuser mest mulig på treningen din, bli ferdig med jobben også kan du gjøre hva du vil. Høres ikke det bedre ut?

4. Unngå å løfte mer enn du behersker
For det første, så ser du ut som en idiot. For det andre, så imponerer du ingen og for det tredje, så kommer du aldri til å legge på deg så mye muskler som du ville gjort hvis du fjernet litt av vektene og trente mer strikt.

5. Lytt til kroppen din
Det er stor forskjell på smerte som kommer av en tung økt og smerte som kommer av en slitasje i muskelen. Hvis du får vondt og føler at ting ikke er som det skal, så ta deg en pause og la kroppen din få hvile seg. Du vil uansett ikke få trent skikkelig hvis denne plagen er så stor hindring at du ikke for trent tungt.

6. Unngå overtreningen
Mange unge mennesker trener faktisk mer enn det "proffa" gjør. Selvom Ronnie Coleman, Jay Cutler, Lee Priest og King Kamali lever for denne sporten, betyr det ikke nødvendigvis at de bruker all deres tid på gymmet. De bruker faktisk minst tid, fordi de gjør jobben sin og forlater gymmet. Det er bare feil å tro at du kommer til å bli mye større hvis du bruker lenger tid på gymmet enn andre. Overtrening og utmattelse fører dessuten til at kroppen er mer utsatt for skader, spesielt når du bruker veldig tunge vekter.

7. Få i deg nok med næring
For å unngå skader er det også viktig å få i seg nok næring, spesielt proteiner. Dette må til for at kroppen skal klare å bygge opp muskelaturen som har blitt brutt ned. Gir du ikke kroppen nok med mat, vil den aldri kunne bygge seg opp og bli større og sterkere, noe som i verstefall kan føre til en skade.

Bruk disse strategiene i din treningsrutine og du vil være på god vei til en lang og skadefri treningskarriere.

Lykke til!


Brakk beinet 3 steder

Diverse30.05.201914

Under et løft med knebøy brakk denne karen beinet sitt 3 steder. OBS: ikke for sarte sjeler!
Etter at Kelly ble lam besluttet ektemannen hennes gjennom 14 år å gjøre det slutt etter 4 dager.
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Har du vonde skuldre? Prøv denne øvelsen.

Brakk beinet 3 steder

Diverse30.05.201914

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!