Sandefjord Open Jubileumsstevne - 20 år i muskelsportens tjeneste

Intervju13.04.2011Joachim Pedersen og Ann Kristin Berli-Johnsen8

Sandefjord Open blir arrangert for 20. gang nå til lørdag! Vi tok en prat med arrangøren Geir Hansen en uke før konkurransen.

Det er jubileumsår for Sandefjord Open, Geir. 20 år i muskelsportens tjeneste. Hva har disse årene gitt deg?

Mange fornøyde fjes blant utøvere og andre som er glad i sporten vår!

Hva er det som blir annerledes i år i forhold til tidligere år?

Det er nok interessen som er blitt vist. I media og ellers, samt at vi har flere stands en vi pleier. Her kommer Ultimate Nutrition, Norwegian Fitness m/ Gasp, Ironcore, Lucia Aven og Rachi med sin egen stan.

Hva er utfordringene med å arrangere et slikt stevne?

Utfordringene er nok størst i forhold til det å huske på alt. Kan det være noe jeg har glemt? Ofte våkner jeg midt på natta den siste tiden og noterer opp en ting jeg plutselig kom på, mange ting som skal på plass, vet du. Vil jo gjerne at alle skal være fornøyde.

En kjent hovedsponsor trakk seg i år, var det på nippet at det ikke ble noe stevne i det hele tatt?

Nei, det var aldri i mine tanker i det hele tatt.  Stevne ville det uansett blitt.  Men det ville jo ha begrenset seg med hensyn til pokaler og pengepremier, og så videre.

Hvem er den nye sponsoren?

Ultimate Nutrition er den nye hovedsponsoren, og jeg er glad for å ha dem med på lag! Dette gjorde blant annet at vi fikk råd til å legge kr. 25000.-  i pengepotten. Og de holder jo Gjesteposøren da; selveste Markus Ruhl. Det er bare å glede seg til dette ja.

Hvor lenge kommer du til å fortsette å arrangere Sandefjord Open?

Så lenge jeg syns dette er gøy, og folk vil ha meg til å fortsette ser jeg ingen grunn til å slutte med dette.

Du har ikke med Athletic Fitness i år. Hva er årsaken til det?

Det er flere grunner, men man må huske på at når denne avgjørelsen ble tatt så hadde vi ingen hovedsponsor. Dette kom i orden på et senere tidspunkt.  Økonomisk er det sånn at vi leier lokalet per time, det vil si jo lenger konkurransen varer,  jo dyrere blir det! Dette tatt i betraktning og at Bodybuilding Classic og Body fitness er klasser som bare blir større og større, sier det seg selv at tidsrommet fort kan bli noe knapt. De siste årene har det vært med nød og neppe at tidskjema har holdt. Det er nemlig satt opp kinoforestilling rett etter stevne.

Hva er den største forskjellen nå i forhold til da du startet å arrangere? Har nivået på utøverne endret seg mye?

Når det gjelder tradisjonell bodybuilding blir jo nivået bare bedre og hardere etter som tiden går, men jeg syns jo kanskje man burde vurdere reglene angående hvor mye kreditt man skal få i forhold til friposering, etc. Ellers har jo Classic og bodyfitness kommet som et friskt pust i sporten, syns jeg.

Hva er det du husker tilbake på med størst glede?

Da min datter, Jeanette Hansen ( Sjante ) vant beste potensiale og ble overakt denne premien av Ove Rytter. Da hadde vi for øvrig Grand Prix i Sandefjord. Samt da min datter i 2010 vant i Bodyfitness -163cm, det varmer en stolt pappa.

Og hva har vært den vanskeligste opplevelsen i løpet av disse årene?

Det var nok det året vi måtte si ifra at det likevel ikke ble noe stevne. Tror dette var i 2002. Alt lå til rette for stevne, som vi den gangen hadde på Rica Park Hotell. Plutselig ble det streik og vi fikk ikke lov til å ha stevne. Dette fikk jeg beskjed om bare noen dager før. Man kan trygt si at jeg ikke var noe særlig blid da, og jeg kan love jeg hadde det vondt inni meg ei stund etterpå. kjente

Ellers har jeg personlig vært igjennom en hard høst med operasjon av reflux. Det viste seg at mellomgulvsmuskelen hadde gitt etter slik at magesekken hadde trykt seg opp og forbi denne. Dette resulterte i at jeg badet i magesyre hver gang jeg skulle ligge å sove eller hvis jeg bøyde meg framover.

Men jeg vil si at operasjonen har vært velykket! Selv om jeg nå må tenke nøye gjennom hver gang jeg spiser, siden åpningen ned til magesekken er på størrelse med en blyant, noe som gjør at maten ikke glir helt lett ned lenger. Jeg har mistet ca 18 kg, så noen bygger kan jeg knapt si at jeg er lenger, men jeg pusler da litt med vekter enda og er da glad og fornøyd likevel!

Håper å se mange fornøyde glade mennesker i Sandefjord Open! Jeg ønsker alle hjertelig velkommen


Sandefjord Open 2018

Fitness23.03.2018166

Årets første muskelshow!

Fitnessparet er klare for show

Intervju21.03.2018246

Hun ville stille for flere år siden og mannen har slengt seg på.

Sandefjord Open 2017

Fitness01.09.2017209

Se LIVE, bilder, resultater m.m. fra Sandefjord Open 2017.

Sandefjord Open 2017

Fitness18.03.2017337

Se bilder, reportasje og resultater fra Sandefjord Open.

Sandefjord Open 2018

Fitness23.03.2018166

Fitnessparet er klare for show

Intervju21.03.2018246

Sandefjord Open 2017

Fitness01.09.2017209

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!