Børge`s Vanilje-ris
Kosthold30.04.2010Børge A. Fagerli4
Minner litt om risengrynsgrøt, eventuelt en bedre variant av denne. Det er samme kalorier som i vanlig ris. Jeg bruker ICA's økologiske jasminris, men denne oppskriften funker til både basmatiris og naturris/brunris.
Oppskriften er ganske enkel:
Pr 100g ris tilsetter du 2-2,5dl vann, drypper oppi 2-3 dråper vaniljeessens, 2-3 dråper romessens, og ca en teskje kanel. Litt kardemomme er også godt, bare et lite dryss er nok.
Jeg har Stevia-pulver som jeg søter med, men du kan også bruke Splenda eller Sukrin - disse anbefales i så fall å tilsettes etter koking da de ikke er like stabile under oppvarming som Stevia. Mengden vil variere ut fra hvor søtt du liker det og hvor sterkt søtningsmidlet er, selvfølgelig...
Rør godt rundt og la det koke opp, skru ned til lav varme og la det dampe seg ferdig mens du gir det en liten omrøring nå og da for å sikre at smakene blander seg godt. Like før servering rører jeg inn litt Cocosa som runder av smaken og gjør risen litt klebrig.
Kan spises både som tilbehør til kylling/kjøtt/tunfisk, proteinmixer eller som en "dessert". Prøv med litt eplesyltetøy eller skivet banan og jordbærsyltetøy for eksempel...
Børge A. Fagerli
www.myrevolution.no
Hvilken type ris er sunnest?
Kosthold03.04.201925
Denne risen kan gjøre deg akutt syk
Kosthold06.01.201916
Denne maten bør du aldri varme opp igjen
Kosthold25.02.2020376
Riskaker bør ikke spises av barn
Kosthold29.09.2015136