Norsk medaljefangst på WEC

Styrkeløft22.09.2009Bjørnar Brende Smestad0

Det norske laget håvet med seg medaljer, verdensrekord og lagseier under WEC i Sandnes

De norske løfterene gjorde det svært bra under årets WEC som ble arrangert i Sandnes. Så bra gjorde de norske løfterene det at de vant både lagkonkurransen for damer, og menn, i tillegg til å ta en bronsemedalje med b-laget for herrer.

Hildeborg satt verdensrekord

 

Helgas løfter for Norge var uten tvil Hildeborg Hugdal som ikke bare kapret besteplassering for kvinner både på sammenlagtsum og poeng, men som også satt ny verdensrekord i benkpress.

Tor Herman med 2x norgesrekord

 

Mesternes mester for herrer var Anibal Cobra fra Luxenburg med 955 kg totalt i -100 kg klassen, men bak han som stevnets nest beste løfter var vår egen Tor Herman Omland, som for konkurranset også løftet på "hjemmebane". Tor Herman startet konkurransen med to nye norgesrekorder i første øvelse, i andreløftet for bøy satt han rekorden på 375 kg som han ble snytt for tidligere i år, da han under NM ble for sen ut til plattingen for å løfte. (Det er 1 minutt tidsgrense fra stangen er lastet til det må løftes). Rekorden ble feiret med en høyning på 5 kg i sisteløftet . Med 380 kg i knebøy i -110 kg klassen er Omland uten tvil en av de beste knebøyerene i dette landet. I benkpressen ble det også ny norgesrekord, her på sterke 275 kg! I siste forsøk ble det også forsøk på ny verdensrekord, en rekord som Omland også prøve på under forrige NM. Men de 291 kiloene ble for tunge for Omland denne gang - men at rekorden ryker før eller siden for Omland er vel uten tvil. Kanskje så tidlig som til VM i november? Trass i mesterlig løfting ble det stor spenning i markløft, da Omland først etter to forsøk på 307,5 kg i markløft sikret vekten, rekordene og medaljen.


Av andre norske løftere i herrestallen fant vi blandt annet Martin Bakke - den fremadstormende "unggutten" som fikk god erfaring fra internasjonale stevner med sine 762,5 kg sammenlagt, i tillegg har vi Jøren S. Eikeland som er tilbake igjen i konkurranser etter lengre tids avbrekk i overgangsperioden mot senior. Jøren var en svært lovende juniorløfter, og er fremdeles lovende trass i avbrekket. Jøren er også bror til en av våre beste juniorløftere, Kristoffer S. Eikeland.



 Ikke helt etter forventningene

De som vi skulle trodd løftet mest av de norske løfterene i dag leverte ikke som forventet - men alt har sin forklaring. Asbjørn Randen, norges utvilsomt beste styrkeløfter nøyde seg med 975 kg sammenlagt, noe som mest sannsynlig kan forklares med en pause etter årets NM, nakkeskader som gjorde at Randen ikke var med til fjorårets VM og samling av overskudd forut dette års VM. Olaf Dahl stoppet på 920 kg sammenlagt for dette stevnet, noe han forklarer i forumet til www.styrkeloft.no

-Løftinga var tydelig påvirket av avslutninga på mengde denne gangen:
Knegøy,tungt tydelig sliten av mye trening men det er ikke en unnskyldning for å ta ryggbøy på andre løftet og grunne i tredje, er flink til å mane folk til å alltid sette seg så man er sikker på at det man kommer oppmed blir godkjent, er desverre ikke like flink til å høre etter selv hehe.

Benk, 235 va lett gikk på 245 og bomma to ganger på styrken så det va nå bare tynt.

Mark, igjen som i bøy har ikke vært flink med treninga (statisk hold) og jeg får problemer med grepet med en gang det blir tungt, det er for dumt når det faktisk funker for meg å gjøre spesialøvelser på det. På den positive siden så tror jeg marken kan bli spennende nå på vm viss jeg allerede har god kontroll styrkemessig på 360+, da skal nok 370+ sitte greit på vm.

 


Videoer fra årets mesterskap








Bilder er lånt fra www.styrkeloft.no


Bjørnar Brende Smestad 

Bjørnar er en styrkeløftentusiast og har i flere år levert styrkeløftreportasjer til Treningsforum. Bjørnar startet selv å logge på Treningsforum, men er fra ca 2012 ikke lenger like atkiv i styrkeløftmiljøet.

En æra er over.

Tor Herman løftet 1005 kg

Styrkeløft07.05.201190

og det på bare 116 kg kroppsvekt

305 kg i benkpress EM

Styrkeløft16.08.20104

Tor Herman Omland tok 1. plassen i EM i sin klasse.

Asbjørn Randen ikke til VM

Trening22.10.20080

Randen har meldt frafall til årets VM.

Tor Herman løftet 1005 kg

Styrkeløft07.05.201190

305 kg i benkpress EM

Styrkeløft16.08.20104

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!