Robin Eldnes

Intervju13.09.2011Joachim Marhaug57

Robin Eldnes stiller for første gang på NM. Når han målet på vekta så har han gått ned over 30 kg i løpet av deffen. Han er også medlem i forumet som er Norges største treningsforum og fører egen trening/bildelogg her.

Les Robin Eldnes sin bildelogg her. Nicket hans er rObinzj. Du må være medlem for å se bilder.

Hvordan blir det å stille første gang?

Det blir utrolig spennende å stille for første gang. Har nå trent målrettet i mange år, så dette har egentlig vært en lang kikkert jeg har stått å sett i. Det er mange tanker som surrer i hodet når man er på diett og nervøsiteten er også der selvom jeg gleder meg! Ikke bare til å stå på scenen men å treffe mennesker med samme felles interesse som meg.

Hvor lenge har du vært på diett?

Jeg fant ut tidlig i vår at jeg skulle prøve å komme i form til NM. Så startet rolig på diett i mai. Jeg hadde som en konsekvens av stor vektoppgang og være veldig glad i mat blitt veldig tung. Så jeg visste at dietten kom til å bli hardt, og ikke visste jeg heller om jeg hadde psyke og motivasjon til å klare det. Men nå har jeg vært på diett i litt over 4 måneder og jeg kan se ett lys i enden av tunnelen. Så da er det bare å peise på videre de 4 resterende ukene.

Hva veide du før og hva veier du nå?

Før jeg startet på diett gikk vekten veldig opp og ned.  Men på mitt tyngste var jeg helt oppi 116 kg. Nå etter 4 måneders diett, mye trening og cardio viser vekten litt i overkant av 90 på morgenen. Planen for NM er å veie inn på 84-85 kg så jeg klarer CCB grensa. Klarer jeg dette så har jeg hatt en vektnedgang på litt i overkant av 30 kg.

Hvordan ser dietten din ut?

Dietten min har variert veldig fra da jeg startet til idag. Jeg begynte relativt rolig ved å gå over til å spise 100% rent, og kun ha 1 dag i uka der jeg spiste hva jeg ville. Til tross for det spiste jeg nok 3500-3800 kcal per dag. Justerte meg gradvis nedover som vekta stagnerte uke for uke. Gått mye i kylling, grønnsaker, havregryn og kesam. Siste uka måtte jeg gjøre noe justeringer i samarbeid med min coach Gunnar på Kaliber i Trondheim.

Vi fant ut at jeg skulle bytte ut kyllingen med torsk de siste ukene. Så per dags dato spiser jeg litt i overkant av 2000 kcal. Dette i form av 800 gram torsk, 900 gram broccoli samt kesam og litt havregryn. Men har hatt en relativt tøff diett å kjørt hardt på de siste 8 ukene. Ligget på 2000-2600 kcal og det syns jeg er lite mat, spesielt for meg som er så glad i mat!!

Dette spiser jeg iløpet av en dag:
Står opp tar multivitaminer, mineraler, aminosyrer osv..
M1: 200 gram torsk og 225 gram broccoli + 1 ss udos choice
M2: 200 gram torsk og 225 gram broccoli
M3: 1 kesam + 40 gram havregryn
før trening: 5 gram kreatin + 5 gram glutamine
etter trening: 1 scoop whey tech + 4 riskaker + 5 gram glutamine og kreatin
M4: 200 gram torsk og 225 gram broccoli
M5: 1 kesam + 40 gram havregryn
M6: 200 gram torsk og 225 gram broccoli
før leggetid: 2 scoop night charge + 2 zma kapsler

Dette er i hovedsak dietten min den siste perioden. Ganske ensformig ellers har den sett ganske lik ut hele veien bare med mer havregryn og kylling istedenfor torsk...

Har det vært tøft?

Jeg gikk ut med ei innstilling av jeg skal forsøke å komme i mitt livs form, men uten anelese om jeg kom til å klare det. Tok nok litt lett på dietten i starten. Trodde at dette skulle gå greit, men det er langt ifra sannheten. Hatt perioder hvor jeg har vært langt nede og måtte gå langt inni meg selv for å finne motivasjon videre. Tusen takk til min fantastiske kjæreste Stine som har hjulpet og vært der for meg hele veien. Uten henne hadde nok ikke dette gått! Det er egentlig de siste 8 ukene som har vært hardest etter at jeg kom til Kaliber i Trondheim og fikk hjelp å veiledning med dietten min. Har egentlig ikke hadde noen sprekk i dietten, har funnet ut at jeg har en veldig god viljestyrke og psyke. Og har innsett at når jeg har kommet så langt så teller jeg heller dager ned til jeg kan nyte ett godt måltid istedenfor å spise noe du blir å angre på.

Hva skal du gjøre når du er ferdig med konkurransen?

Etter jeg er ferdig med konkurransen så skal jeg iallefall nyte noen gode måltider. Kommer nok til å bli noen uker hvor jeg hverken tenker eller fokuserer alt for mye på mat. Planen er også å ta en ferie på nyåret å bare slappe av. Ellers så er planen å holde en noenlunde god form videre. Skal ikke tilbake dit jeg var, fordi jeg liker meg selv og mitt nye ytre mye bedre enn det gamle.

Hvordan har du trent?

Jeg er en person som ikke klarer å følge noe fast program så jeg trener veldig mye etter dagsformen. Har jeg en god dag blir det ofte litt tyngre set og har jeg en dårlig dag kjører jeg flere repetisjoner på lavere vekter.

Har trent tungt i perioder og trent lett i perioder. Men har egentlig holdt meg til det prinsippet å trene maks 2 muskelgrupper per økt samt ligge på 4-5 arbeidsset og 8-12 repetisjoner i hvert set.

Nå på diett når energien ikke er som den engang var så har det blitt til at jeg har kuttet ned styrketrening til annenhver dag samt at jeg trener mage og cardio de andre dagene. Jeg jobber skift så må prøve å kombinere dette, noe som bestandig ikke er så lett.

Noe du vil nevne til slutt?

Vil si til alle som har fulgt profilen min på treningsforum at jeg er sinnsykt takknemlig for ris og ros jeg har fått opp gjennom årene. Treningsforum har jeg brukt mye som inspirasjon og motivasjon i tunge tider for å komme seg videre. Det er ett kjempebra media for folk som interesserer og ånder for trening og kosthold!

Jeg vil også takke Kaliber i Trondheim for god hjelp å støtte ved Gunnar Strand Jacobsen som har vært behjelpelig med diett og trening, samt takke min flotte kjæreste Stine som har holdt ut og hjulpet meg gjennom dietten sålangt! Også vil jeg bare ønske alle som skal stille og alle mine konkurrenter lykke til på NM Vi ses der!

Treningsforum.no  takker for intervjuet og ønsker Robin lykke til som debutant!

Les Robin Eldnes sin bildelogg her. Nicket hans er rObinzj. Du må være medlem for å se bilder.

 


Robin Eldnes - stor kroppsbygger

Intervju19.09.2013156

Robin Eldnes trener målrettet for å bygge kropp.

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Robin Eldnes - stor kroppsbygger

Intervju19.09.2013156

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!